Transakty. Między sztuką. nauką i technologią. Nowe strategie performowania wiedzy

Transakty. Między sztuką. nauką i technologią. Nowe strategie performowania wiedzy

Autor: Wachowski Jacek

Jacek Wachowski – teoretyk performansu i widowisk; profesor zwyczajny w Katedrze Teatru i Sztuki Mediów na Wydziale Antropologii i Kulturoznawstwa UAM. Zajmuje się badaniem performansów posttechnologicznych. a także nowych strategii komunikacyjnych w środowiskach transhumanistycznych i posthumanistycznych. W kręgu jego zainteresowań pozostaje również filozofia nauki i metodologia badań transdyscyplinarnych. 

 

Transakty – ekscentryczne prace artystów. tworzone wspólnie z inżynierami i naukowcami – prowokują do pytań podstawowych: Jak są skontruowane? Jakie pełnią funkcje? W jakich relacjach pozostają do sztuki. nauki i technologii? Jak zmieniają nasze przyzwyczajenia poznawcze? Odpowiedzi na te pytania prowadzą do wniosku.

12.99: https://woblink.com/ebook/the-return-of-sherlock-holmes-arthur-conan-doyle-205825u

Cena:


ISBN

9788381428965: Wydawnictwo

Format

19.95: https://woblink.com/ebook/finansowanie-dzialalnosci-innowacyjnej-gospodarstw-rolnych-marta-baraniak-207967u

Cena:


Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej. Skrypt dla studentów biologii. Część teoretyczna i praktyczna

Autor:

Mikrobiologia jest nauką o drobnoustrojach (mikroorganizmach). Zajmuje się cechami morfologicznymi. właściwościami biochemicznymi. rolą w środowisku naturalnym. właściwościami chorobotwórczymi. jak również zastosowaniem drobnoustrojów w przemyśle. Podstawowy schemat badania drobnoustrojów obejmuje: wstępną obserwację makroskopową i mikroskopową. wyosobnienie interesującego nas ustroju w postaci czystej hodowli. określenie jego cech morfologicznych. typu wzrostu na podłożach stałych i płynnych. zbadanie jego właściwości biochemicznych i fizjologicznych oraz ustalenie ewentualnej roli wyizolowanego mikroorganizmu w środowisku naturalnym. w przebiegu choroby lub możliwości wykorzystania w procesie przemysłowym. Zwalczanie drobnoustrojów jest także jedną z dziedzin mikrobiologii ogólnej we wszystkich przypadkach. w których obecność niektórych z nich jest wręcz szkodliwa. Istnieje też możliwość zakażenia mikrobiologicznego. dlatego pracownicy laboratoriów mają najwyższe kwalifikacje zawodowe i duże doświadczenie. wykonują swoją pracę posługując się wyłącznie sprzętem zmechanizowanym i korzystają z pełnego zabezpieczenia osobistego. _x000D_
Książka zawiera przegląd zagadnień mikrobiologii ogólnej. łączących się tematycznie z problematyką ćwiczeń odbywanych przez studentów specjalności: mikrobiologicznej. biochemicznej i biofizycznej. fizjologicznej oraz biologii środowiskowej. _x000D_
W związku z niepełnym opracowaniem niektórych tematów. podana została literatura pomocnicza i uzupełniająca.

Wydawnictwo: Wyd. Uniwersytetu Łódzkiego

Cena: 18


Superbohater z antyku. Tom 6. Pod żaglami Jazona!

Autor: Stella Tarakson

Pełne humoru i przygód wprowadzenie do mitów greckich: opowieść o chłopcu. który sprawdza na własnej skórze. jak to jest być bohaterem.

Tim szukał u Jazona porady. jak zbudować model łódki. jednak gdy Zoe została ranna. ocalić ją mógł jedynie Jazon i jego żaglowiec. Argonauta. Poluźnij żagle. ziomku! Ten rejs to nie zabawa! Tim wciąż zatapia się w myślach. jak najszybciej pomóc Zoe? Nie dość. że czeka na nich człowiek z brązu i trzy Forkidy. trzeba jeszcze poradzić sobie z torbą pełną morskich wichrów!

Wydawnictwo: Heraclon International

Cena: 21.95


Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). Część 2

Autor:

Jest to kontynuacja cyklu książek poświęconych historii jedzenia. dietetyki i medycyny w antyku klasycznym i wczesnym Bizancjum. Autorzy przedstawiają studia odnoszące się do kolejnych grup pokarmów – kontynuując wątek podjęty w części I książki Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II–VII w.) pt. Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (nr XVI. ser. „Byzantina Lodziensia”). opisując rolę roślin strączkowych i warzyw. immanentnych składników diety starożytnych. Analizują też znaczenie mięs. podrobów i wyrobów wędliniarskich w kuchni i praktyce medycznej. Ważne są też teksty odnoszące się do kulturowych. ideologicznych i ekonomicznych aspektów żywności w życiu ówczesnych społeczności grecko-rzy

23.9: https://woblink.com/ebook/swieta-ksiezna-kijowska-olga-zofia-brzozowska-207505u

Cena:



utopia w literaturze, sternberg psychologia poznawcza pdf, audiobook kolejne 365 dni, badanie podmiotowe i przedmiotowe w pediatrii, służby specjalne pdf, assassin’s creed ii poradnik, jutro john marsden, vetulani mózg, król darknetu, 50 wielkich mitów psychologii popularnej pdf, kryminologia skrypt, honoryfikatywność koreański, james patterson zoo, pdf ksiazki, opowiadania dla przedszkolaków, małżeństwo jan paweł ii, 50 twarzy greya audiobook, diagnoza resocjalizacyjna przykład, repetytorium bochenek…