Wyd. Uniwersytetu Łódzkiego

Wyd. Uniwersytetu Łódzkiego

Format: PDF

19.95

1: Autor

Cena:


Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). Część 2

Autor:

Jest to kontynuacja cyklu książek poświęconych historii jedzenia. dietetyki i medycyny w antyku klasycznym i wczesnym Bizancjum. Autorzy przedstawiają studia odnoszące się do kolejnych grup pokarmów – kontynuując wątek podjęty w części I książki Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II–VII w.) pt. Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (nr XVI. ser. „Byzantina Lodziensia”). opisując rolę roślin strączkowych i warzyw. immanentnych składników diety starożytnych. Analizują też znaczenie mięs. podrobów i wyrobów wędliniarskich w kuchni i praktyce medycznej. Ważne są też teksty odnoszące się do kulturowych. ideologicznych i ekonomicznych aspektów żywności w życiu ówczesnych społeczności grecko-rzy

23.9: https://woblink.com/ebook/swieta-ksiezna-kijowska-olga-zofia-brzozowska-207505u

Cena:



zwierzęce instynkty, henryk sienkiewicz latarnik fragment, donosy rzeczywistości, wesele wyspiański audiobook, chyłka tom 6, metoda felicji affolter, cukrzyca książka, heroes 7 recenzja, piotr stanisławiszyn, wielka brama, słownik motywów literackich pdf, biblioteka online, dorota losiewicz, felix dennis, nobliści w dziedzinie literatury, plan marketingowy pdf, ferdydurke charakterystyka, transformata kosinusowa, anna kleiber, portret dziewczyny…