Odrębności podporządkowania pracownika w nietypowych umownych stosunkach pracy

Odrębności podporządkowania pracownika w nietypowych umownych stosunkach pracy

Autor: Anna Piszczek

W książce przedstawiono problematykę podporządkowania pracownika. co stanowi podstawową cechę stosunku pracy. Cecha ta ewoluuje i coraz bardziej oddala się od tradycyjnie rozumianej podległości pracownika podmiotowi zatrudniającemu. Najdalej idące odmienności podporządkowania pracownika kierownictwu pracodawcy obserwuje się w nietypowych formach zatrudnienia. Autorka analizuje problematykę podporządkowania pracowników tymczasowych. telepracowników. kadry kierowniczej najwyższego szczebla. pracowników wykonujących wolne zawody oraz pracowników twórców. Jest to pierwsze na polskim rynku wydawniczym opracowanie o charakterze monograficznym poświęcone tej tematyce. W publikacji uwzględniono najnowsze zmiany legislacyjne. w tym nowelizację kodeksu pracy z 25 czerwca 20

Wydawnictwo: Wyd. Uniwersytetu Łódzkiego

Cena: 19.95


Pozdrowienia z Londynu

Autor: Krzysztof Beśka

Prywatny detektyw Stanisław Berg ponownie staje przed zadaniem rozwikłania tajemniczej zagadki. Tym razem łódzką społecznością z końca XIX wieku wstrząsa bestialska zbrodnia. Ofiarami bezwzględnego mordercy padły dwie młode kobiety. Ich ciała zostały makabrycznie okaleczone. Policja. która początkowo zajmowała się sprawą. zawiesza swoje działania. Całą energię angażuje w kontrolę robotniczych strajków. które zaczynają wybuchać w całym mieście. Młody detektyw przejmuje sprawę. a trop prowadzi go do stolicy Anglii. Czy wyprawa do Londynu pozwoli na złapanie zabójcy kobiet?

„Pozdrowienia z Londynu’ to drugi tom z kryminalnego cyklu o Stanisławie Bergu. Pierwszy raz czytelnicy mieli okazję spotkać młodego detektywa w powieści „Trzeci bieg Styksu’. Ostatni. trzeci tom serii nosi tyt

Wydawnictwo: Wydawnictwo Dolnośląskie

Cena: 31.92


Majdan

Autor: Rafał Kowalczyk.

Książka oferowana Czytelnikowi jest na rodzimym rynku wydawniczym pozycją szczególną. Przygotowana przez międzynarodowy zespół autorów – dwóch polskich historyków z Uniwersytetu Łódzkiego i ukraińską uczoną ze Wschodnioeuropejskiego Narodowego Uniwersytetu w Łucku – składa się z trzech części: opowieści o burzliwych dziejach Ukrainy i Ukraińców od czasów najdawniejszych do współczesności. osobistych relacji z dramatycznych wydarzeń z przełomu lat 2013 i 2014 na kijowskim Placu Niepodległości i lwowskim Euromajdanie oraz obszernego działu albumowego. zawierającego opracowane. niepublikowane do tej pory zdjęcia z Kijowa. Lwowa i Łucka. ilustrujące historię ukraińskiej rewolty sprzed dwóch lat. Wyjątkowy charakter wydawnictwa wynika jednak nie tylko z niecodziennego połączenia w nim naukowej narracji. spisanych wsp

28.35: https://woblink.com/ebook/zarys-historii-uniwersytetu-lodzkiego-1945-2015-wieslaw-pus-207529u

Cena:


Kim

Autor: Rudyard Kipling

“Kim” to powieść Rudyarda Kiplinga. angielskiego prozaika i poety. laureata Nagrody Nobla w dziedzinie literatury.

Powieść ta zaliczana jest do klasyki literatury młodzieżowej. Jej bohater. chłopiec irlandzkiego pochodzenia. wraz ze starym lamą przemierza Indie. przeżywając wiele przygód i napotykając na swojej drodze oryginalne postacie.

Wydawnictwo: Avia Artis

Cena: 12.49


W kuchni

Autor:

Prezentowane rozważania na temat przestrzeni kuchni wynikają z różnych perspektyw oglądu kultury i życia społecznego. a ich podstawą analityczną są zarówno źródła historyczne i archiwalne. wyniki badań etnograficznych i archeologicznych. jak i materiały o charakterze literackim. prasowym i reklamowym. fragmenty kolekcji muzealnych oraz wizualizacje architektoniczne._x000D_ Z Wprowadzenia_x000D_ _x000D_ Książka dotyczy kuchni jako przestrzeni życiowej – prywatnej. domowej. półpublicznej – kojarzonej z wieloma kulturowymi i społecznymi znaczeniami ukazanymi na wybranych przykładach. Autorzy tekstów omawiają zarówno współczesne sposoby korzystania z pomieszczeń kuchennych. ich aranżacje i wyposażenie. specyfikę projektów kuchni z perspektywy wypracowanych wzorów kulturowo-społecznych. sposoby organizacji posiłków w placówkach zbiorowego żywienia i instytucjach pomocowych. jak i funkcjonowanie przestrzeni kuchennych w tradycyjnej kulturze chłopskiej. robotniczym środowisku miasta oraz w okresie średniowiecza i starożytności._x000D_ Publikacja jest kierowana do badaczy kultury i życia społecznego. zainteresowanych przestrzenią kuchni i związanymi z nią praktykami. nie tylko kulinarnymi. Może stanowić także źródło wiedzy i inspiracji dla osób zajmujących się analizą strategii zamieszkiwania. osadzonych w różnych kontekstach historycznych oraz projektowaniem przestrzeni i całej palety przedmiotów użytkowanych na potrzeby kuchenne.

Wydawnictwo: Wyd. Uniwersytetu Łódzkiego

Cena: 19.95



izabela wieczorek, dziedzictwo: testament diuka de crecy, king t.m. frazier pdf, campbell jack – zaginiona flota, tomasz owsiany, mężczyźni z różowym trójkątem, ebook download, jussi adler-olsen książki, empiryk, tajemnica pod jemiołą, teoria obwodów zadania z rozwiązaniami pdf, metoda lean startup. wykorzystaj innowacyjne narzędzia i stwórz firmę, która zdobędzie rynek, wiek empatii, brunon holyst, marek chłopiec który miał marzenia audiobook…