Wielkie kłamstwa o tłuszczu

Wielkie kłamstwa o tłuszczu

Autor: Fleck Anne

Szeroko rozpowszechniony przesąd głosi. że ten. kto chce być zdrowy i szczupły. powinien odmawiać sobie tłustego jedzenia. Tymczasem niskotłuszczowy dogmat wywołał największą epidemię nadwagi i eksplozję chorób przewlekłych wszech czasów.

Dr Anne Fleck. nazywana pionierką zdrowia. z pasją rozprawia się z przestarzałą wiedzą. Przystępnie. z lekkością i z humorem przedstawia udokumentowane naukowo rozwiązania. które mogą umożliwić radykalną poprawę naszego stanu zdrowia.

Mądrze stosowany tłuszcz posiada ukryty potencjał pozwalający nie tylko na zapobieganie chorobom przewlekłym –schorzeniom sercowo-naczyniowym. nadwadze. depresji. chorobie Alzheimera i rakowi –lecz także na łagodzenie ich przebiegu lub leczenie.

Dr Anne Fleck wyjaśnia. jak tłuste oszustwo pr

Wydawnictwo: E-bookowo

Cena: 10


Pisma wybrane. Wiek XX

Autor: Łojek Jerzy

Jerzy Łojek był historykiem trzech stuleci. autorem niestroniącym od kontrowersyjnych poglądów. piszącym znakomitą literacką polszczyzną. poruszającym najbardziej sporne zagadnienia historii Polski. między innymi problemy polityki zagranicznej Sejmu Wielkiego (1788—1792). genezy i szans Powstania Listopadowego (1830—1831). czy też dylematy polityki zagranicznej II RP. Przygotowany przez prof. Marka Kornata „Wybór pism” uwzględnia najistotniejsze i reprezentatywne pozycje w jego dorobku naukowym. Kompozycja edycji zakłada przewagę prac ściśle naukowych. ale nie wykluczając istotnego udziału publicystyki historycznej.

Marek Kornat (ur. 1971). historyk. profesor i kierownik Zakładu Systemów Totalitarnych i Dziejów II Wojny Światowej w Instytucie Historii PAN w Warszawie oraz profesor na Wydziale Pr

22: https://woblink.com/ebook/pisma-wybrane-wiek-xix-lojek-jerzy-176673u

Cena:


ISBN

9788395261169: Wydawnictwo

Format

18: https://woblink.com/ebook/przebierancy-i-przechodnie-piotr-wojciechowski-176399u

Cena:


Miesięcznik ZNAK nr 776

Autor: autor zbiorowy

W obliczu postępującej katastrofy klimatycznej oraz rosnącej liczby ludności temat jedzenia wydaje się jednym z najważniejszych wyzwań współczesności. Z jednej strony marnujemy 1/3 światowej produkcji żywności. a z drugiej – co trzeci człowiek na Ziemi cierpi z powodu głodu bądź niedożywienia. W związku z tym kwestia tego. co pojawia się na naszych talerzach. nie może pozostawać sprawą indywidualnego wyboru. lecz. siłą rzeczy. stanowi część ogromnej sieci produkcji i dystrybucji żywności. która wymaga znacznych korekt.

Jak będzie wyglądało jedzenie przyszłości? Które gatunki znikną z powierzchni Ziemi? Jak zmienią się nasze nawyki i praktyki żywieniowe? W jaki sposób możemy uzdrowić obecny system? Czy nowe technologie pomogą nam ochronić planetę?

Wydawnictwo: https://woblink.com/ebook/droga-przez-gorzkie-lzy-weronika-ceynowa-177307u

Cena:


ISBN

9788381376211: Wydawnictwo

Format

79.2: https://woblink.com/ebook/jak-zdobyc-i-rozliczac-dodatkowe-srodki-w-jsfp-marta-banach-176964u

Cena:


ISBN

: Wydawnictwo

Format

12.9: https://woblink.com/ebook_czasopisma/miesiecznik-znak-nr-774-autor-zbiorowy-176859

Cena:



wojciech lipoński, handel ludźmi pdf, opowieści z meekhańskiego pogranicza audiobook, gra anioła pdf, władcy polski historia na nowo opowiedziana, medaliony zofia nałkowska pdf, józef wibicki, nieteraz, crash bandicoot poradnik, faworyty manuela gretkowska, kawaly o chucku norrisu, książka emerytura nie jest ci potrzebna, mieszko pierwszy tajemniczy, after bez siebie nie przetrwamy pdf, tadeusz czekalski, przygoda w greenglass house, błękitny zamek pdf, pigularz, lego ninjago książka, darmowe audiobuki…