https://woblink.com/product-publication/download/204220/epub

https://woblink.com/product-publication/download/204220/epub

1:

:

Cena:


Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.). Część 2

Autor:

Jest to kontynuacja cyklu książek poświęconych historii jedzenia. dietetyki i medycyny w antyku klasycznym i wczesnym Bizancjum. Autorzy przedstawiają studia odnoszące się do kolejnych grup pokarmów – kontynuując wątek podjęty w części I książki Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II–VII w.) pt. Zboża i produkty zbożowe w źródłach medycznych antyku i wczesnego Bizancjum (nr XVI. ser. „Byzantina Lodziensia”). opisując rolę roślin strączkowych i warzyw. immanentnych składników diety starożytnych. Analizują też znaczenie mięs. podrobów i wyrobów wędliniarskich w kuchni i praktyce medycznej. Ważne są też teksty odnoszące się do kulturowych. ideologicznych i ekonomicznych aspektów żywności w życiu ówczesnych społeczności grecko-rzy

23.9: https://woblink.com/ebook/swieta-ksiezna-kijowska-olga-zofia-brzozowska-207505u

Cena:



nigdy nie mówię nigdy pdf, ebooki darmowe, konsorcjum tom 2 ebook, prezent louise jensen, wojciech roszkowski roztrzaskane lustro, kodeks cywilny komentarz pdf, barbara skoczyńska, elektra sofokles, inkorporacja psychologia, kartka ze szwajcarskim adresem, vi keeland walka pdf, odlamy islamu, jelita mózg i spółka, fantastyka w laboratorium…